Marinované špízy vše v jednom

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí řízky
4 větší brambory
1 mladá křehká cuketa
200 g anglické slaniny (plátky)
olivový olej extra virgin
2 lžíce creme di balsamico
2 lžičky kaparů ve vinném octu (i s nálevem)
4 stroužky česneku
2 feferonky
3-4 lžíce světlé sójové omáčky
čerstvý tymián
černý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cuketu nakrájíme na stejně silná kolečka (asi 0,5-1cm).

  2. Maso nakrájíme na plátky o přibližně stejné velikosti jako brambory a cuketu.

  3. Ve větší míse smícháme creme di balsamico, podrcené kapary (můžeme použít hmoždíř), tenké plátky česneku, nasekané feferonky zbavené semínek, sójovou omáčku, pepř a sdrhnuté lístečky tymiánu.

  4. Přidáme maso, brambory a cuketu, promícháme a zalijeme olivovým olejem tak, aby byl na všech surovinách.

  5. Dobře promícháme a snažíme se, aby brambory zůstaly vespod (na vzduchu by mohly hnědnout). Nesolíme, brambory a cuketa by pustily vodu.

  6. Přikryjeme alobalem, uložíme do ledničky a necháme marinovat do druhého dne.

  7. Maso osolíme a zabalíme do plátků slaniny.

  8. Na špízové jehly střídavě napichujeme Plátky brambor, slaninou obalené maso a cuketu.

  9. Troubu rozpálíme na 250°, vložíme plech se špízy a pečeme cca 30 minut.

  10. Brambory otestujeme špejlí nebo jehlou.

  11. Během pečení špízy rovnoměrně otáčíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!