Marinované kuře s pečeným česnekem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 celé kuře
1 celá palička česneku
Marináda:
1 lžíce oleje
3 lžíce kečupu
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička sladké papriky
1 lžička cukru
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře nasekáme na menší porce a dáme do pekáčku,suroviny na marinádu všechny smícháme(česnek do marinády rozmačkáme)

  2. Kuře potřeme marinádou a necháme odležet do druhého den.

  3. Druhý den ke kuřeti přidáme paličku česneku (kterou očistíme trochu od slupek) překrojíme a dáme ke kuřeti (části slupek pak odstraníme po upečení jde to samo:-))

  4. podlijeme ještě deci vody a přikryté pečeme na 200C cca 30min.pak odkryjeme a necháme dopéct

  5. během pečení podléváme dle potřeby a kuře potíráme.

  6. Upečené kuře dáme stranou a ze šťávy odebereme slupky z česneku, šťávu dochutíme sojovkou,kečupem solí (dle chuti) česnek ve šťávě můžeme trochu rozmačkat.

  7. Podáváme s rýží nebo pečeným bramborem či hranolky....


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!