Marinovaná bizoní jatýrka

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g hovězích jater (bizoních)
Na marinádu:
rozdrcených 5 ks hřebíčku
špetka chilli vloček
pepř
2 dcl suchého červeného vína
Dále:
sůl
mouka na zahuštění
olej

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme marinádu a naložíme do ní játra. Necháme přes noc v ledničce odležet.

  2. Druhý den rozpálíme olej, zprudka orestujeme vyndaná a osušená játra po obou stranách. Osolíme.

  3. Pak podlijeme marinádou a dusíme do změknutí (cca 25 minut). Játra vyjmeme. Šťávu zahustíme hladkou moukou, provaříme ještě 15 minut.

  4. Zpět vložíme játra a prohřejeme, dochutíme. Vypneme a necháme asi 5 minut spojit chutě. Podáváme např. s rýží, knedlíkem, těstovinami, nebo i jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!