Hrnková pistáciová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek pískového cukru
- 1 hrnek zakysané smetany(šlehačky)
- 1 pudink dr. Oetkera s pistáciovou příchutí
- 1 vanilkový cukr
- 3 vejce
- 2 polévkové lžíce ovesných vloček (oříšků)
- 1 prášek do pečiva
- 1 polévkové lžíce rumu
Postup Hrnková pistáciová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Zakysanou smetanu smícháme s pudinkovým práškem dr.Oetkera. Vejce vyšleháme s cukry, přidáme mouku s práškem do pečiva, rum, vločky nebo oříšky, smetanu s pudinkem a vše dál šleháme nebo mixujeme.
Nalijeme do formy na bábovku (měla jsem silikonovou formu) a pečeme prvních 10 minut na 180°C v rozehřáté troubě, pak teplotu snížíme na 160°C a pečeme dalších 20 minut. Zkusíme špejlí, zda je bábovka propečená.
Vyndáme z trouby a necháme vychladnout, vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.