Debrecínské vepřové kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
sůl
mletý pepř
1 lžíce sádla
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 lžička sladké papriky
1 lžíce rajského protlaku
2 nožky debrecínských párků
2 kyselé okurky
trochu hl. mouky na obalení kotlet

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety na okraji nařízneme (aby se nekroutily), vyklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Obalíme po obou stranách v hladké mouce a prudce na tuku z obou stran opečeme.

  3. Po opečení vyjmeme na talíř. Do tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, dožluta opražíme.

  4. Přidáme rozetřený česnek, papriku, rajský protlak a na nudličky nakrájené debrecínky a kys. okurky.

  5. Všechno chvíli podusíme, potom vložíme zpět kotlety.

  6. Přidáme tolik vody, aby byly kotlety přikryté.

  7. Pod pokrývkou dusíme do měkka.

  8. Šťávu podle chuti dosolíme. Podáváme s knedlíky nebo rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!