Pečené filety z candáta v jogutru a sezamu

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety z candáta
1 malý bílý jogurt
2 lžičky kari koření
citron -šťáva z půlky citrónu
2 lžíce parmazánu
3 lžíce sezamového semínka
100 g strouhanky
2 lžíce másla
sůl
drcený barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety z candáta osolíme, opepříme a vložíme asi na dvě hodinky do marinády, kterou připravíme z jogurtu, kari koření, citrónové šťávy a parmazánu.

  2. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.

  3. Do strouhanky zamícháme 2 lžíce sezamového semínka a každý plátek ryby v této směsi obalíme.

  4. Filety naskládáme na plech na pečící papír, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme zbylým sezamem. Pečeme v troubě do zlatova asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!