Mandarinkový dortík

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
125 g másla
75 g cukru
2 žloutky (+ z bílků sníh)
5 lžic mléka
150 g hladké mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
Náplň:
2-3 plechovky mandarinek
1 vanilkový puding
cukr podle chuti
(šťáva z mandarinek)
150 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Smícháme máslo, cukr, žloutky, mléko, hl. mouka, prášek do pečiva.

  2. Nakonec lehce vmícháme z bílků sníh.

  3. Pečeme na 170 stupňů asi 30 minut.

  4. Necháme lehce vychladnout, propícháme špejlí a lehce pokapeme šťávou z mandarinek, aby byl korpus vláčnější.

  5. Přivedeme k varu vodu a šťávu z mandarinek a vmícháme vanilk. puding rozmíchaný ve trošce vody. Lehce povaříme a poléváme korpus s mandarinkami.

  6. Necháme nejlépe do druhého dne ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!