Citronová bábovka s kandovanou citrusovou kůrou

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek cukru
3 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
1 citron
kandovaná citrusová kůra
tuk (na vymazání)
strouhanka (na vysypání formy)

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce s cukrem ušleháme doběla. Poté postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem a všechny ostatní ingredience, až se spojí do vláčného litého těsta.

  2. Vymačkáme šťávu z celého citronu a nastrouháme z něj do těsta kůru. Na konci přisypeme kandované kousky a zabalíme je do těsta (už jen vařečkou).

  3. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 35-45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!