Klobásková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

4 ks tenké paprikové klobásky na grilování
2 větší brambory
1 vejce
1 cibule
1 mrkev
olej
petržel

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji v pánvi orestujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli a na malé kousky nakrájenou mrkev.

  2. Syrové paprikové klobásky zbavíme střívek a vymačkáme do misky, kde následně vidličkou ještě promačkáme a poté přidáme do pánve k opékající se cibuli.

  3. V pánvi opékáme a snažíme se nejlépe obsah pánve (maso z klobásků) rozdrobit na tzv. masovou rýži.

  4. Vzniklou směs přendáme do hrnce, přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme horkou vodou cca 2 litry a necháme provařit za občasného míchání do změknutí.

  5. Na závěr do polévky rozklepneme jedno syrové vejce a vidličkou ho rozmícháme - nasekáme na jemno trochu petrželové natě. Polévku nezahušťujeme.

  6. Dochutíme netradiční polévku dle potřeby ještě solí a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!