Majolková bábovka ořechová

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
200-250 g cukru krupice - dle chuti
1 ks vanilkového cukru
1 dl vody vařící nebo uvařené kávy
1 sklenice majonézy 250 g
100 g ořechů mletých
250 g polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukry utřeme, přimícháme opatrně vařící vodu (lze použít i horkou kávu), majolku, ořechy a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 cca 50 minut - vyzkoušíme špejlí. Po částečném vychladnutí bábovku vyklopíme a necháme zchladnout.

  2. Před podáváním můžeme pocukrovat nebo ji podávat s kopečkem cappuccino krému, podle receptu z cappuccino pohárů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!