Loupáčky zadělané v domácí pekárně

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

400 g hladké mouky
70 g krupicového cukru
180 ml mléka
70 g rozpuštěného másla
1 žloutek + 1 vejce na potření loupáčků
22 g droždí
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby od domácí pekárny jsem nalila mléko a rozpuštěné a vychladlé máslo. Přidala jsem žloutek a hladkou mouku. Do důlku, který jsem v mouce vytvořila jsem rozdrobila droždí, které jsem zasypala lžičkou krupicového cukru. Zbylý cukr jsem nasypala do jednoho rohu a do druhého rohu nádoby jsem dala špetku soli.

  2. Nádobu jsem vložila do pekárny a navolila jsem program Těsto. Pekárnu jsem zapnula a za hodinu a půl jsem měla krásně vypracované a vykynuté těsto. To jsem vyklopila na pracovní plochu, krátce ho propracovala a rozdělila jsem ho na 4 díly. Každý bochánek těsta jsem rozválela na kruh a ten jsem rozdělila na další 4 díly. Každý díl jsem ještě rozválela a od širší strany jsem těsto srolovala a vytvořila loupáček.

  3. Loupáčky jsem pokládala v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečícím papírem a nechala je ještě chvíli kynout při pokojové teplotě.

  4. Mezitím jsem rozšlehala vajíčko, kterým jsem loupáčky potřela. Na závěr jsem je posypala mákem.

  5. Plech jsem vložila do předehřáté trouby na 180°C a loupáčky jsem pekla 20 minut. Po upečení jsem je nechala vychladnout na mřížce.

  6. K loupáčkům si připravte vaší oblíbenou kávu nebo čaj, nemažte je oblíbenou zavařeninou a nechte si chutnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!