Losos ve smetanové omáčce s medem
Recepty, RybySuroviny
- losos
- koření na ryby
- 250 ml smetany
- máslo
- 1 lžička medu
- 2 PL plnotučné hořčice
- sojová omáčka
- sůl
- pepř
- kari
- citron
- menší cibulka
Postup Losos ve smetanové omáčce s medem
Postup přípravy receptu
-
Omytého lososa pokapeme citronem, osolíme a posypeme kořením na ryby.
Nakrájíme cibulku na drobno a osmažíme na másle, když bude do zlatova opečená, zalijeme smetanou, přidáme lžičku medu, dvě lžičky hořčice, lžičku sojové omáčky a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec do toho vykapeme půlku citronu a přidáme kari koření.
Zatím na pánvi osmažíme lososa, pěkně propečeme. Když je omáčka hotová, jen ji přecedíme a podáváme s opečenými nebo americkými bramborami.