Losos ve smetanové omáčce s medem

Recepty, Ryby

Suroviny

losos
koření na ryby
250 ml smetany
máslo
1 lžička medu
2 PL plnotučné hořčice
sojová omáčka
sůl
pepř
kari
citron
menší cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Omytého lososa pokapeme citronem, osolíme a posypeme kořením na ryby.

  2. Nakrájíme cibulku na drobno a osmažíme na másle, když bude do zlatova opečená, zalijeme smetanou, přidáme lžičku medu, dvě lžičky hořčice, lžičku sojové omáčky a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec do toho vykapeme půlku citronu a přidáme kari koření.

  3. Zatím na pánvi osmažíme lososa, pěkně propečeme. Když je omáčka hotová, jen ji přecedíme a podáváme s opečenými nebo americkými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!