Zelená pomazánka s vejci na hniličku

Recepty, Pomazánky

Suroviny

2 vejce
1 zralé avokádo
2 hrsti baby špenátu
růžová himalájská sůl
citrónová štáva
sušená cibule
pažitka
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny (hlavně vejce) si předem připravíme na linku a necháme ohřát na pokojovou teplotu. V rendlíku zavaříme vodu na uvaření vajec. V mezičase připravíme ostatní suroviny. Špenát spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Avokádo vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Do vroucí vody dáme vařit vejce, vaříme 5-7 minut dle velikosti vajec. Poté slijeme a prudce zchladíme ve studené vodě, abychom zastavili proces varu a také, aby se nám vejce dobře loupala. Ihned oloupeme, dáme do misky a opatrně rozkrájíme. Bílek by měl být tuhý a žloutek polotekutý.

  3. Do mixovací nádoby nebo mísy s vyšším okrajem dáme špenát, avokádo a vejce. Osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Přidáme sušenou cibuli, pažitku a špetku pepře. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Hotovou pomazánku dáme vychladit do lednice. Po vychlazení podáváme s pečivem a listem salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!