Losos se sladkoostrou zázvorovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety z lososa
máslo
4 vrchovaté lžíce cukru
50 ml octa
50 g čerstvého zázvoru
1 palička česneku
1 lžičky meruňkové marmelády
cca 600 ml vývaru
jíška nebo instantní jíška
sůl
kopr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Lososa osolíme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme v maximálně rozehřáté troubě 10 minut. Zázvor oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky, česnek nastrouháme.

  2. Do hluboké pánve nasypeme cukr a necháme ho dozlatova zkaramelizovat.

  3. Zalijeme octem (kdo má rád, použije jablečný) a poté vývarem.

  4. Přidáme marmeládu, česnek a zázvor, prošleháme metlou, přivedeme k varu a zprudka vaříme 15 minut.

  5. Omáčku procedíme, osolíme či jinak dochutíme a zahustíme jíškou.

  6. Hotového lososa podlijeme omáčkou a posypeme sekaným koprem.

  7. Výbornou přílohou je teplý bramborový salát. [uri]http://www.toprecepty.cz/recept/12466-teply-a-stavnaty-bramborovy-salat/[/uri]


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!