Losos se sladkoostrou zázvorovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety z lososa
- máslo
- 4 vrchovaté lžíce cukru
- 50 ml octa
- 50 g čerstvého zázvoru
- 1 palička česneku
- 1 lžičky meruňkové marmelády
- cca 600 ml vývaru
- jíška nebo instantní jíška
- sůl
- kopr na posypání
Postup Losos se sladkoostrou zázvorovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Lososa osolíme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme v maximálně rozehřáté troubě 10 minut. Zázvor oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky, česnek nastrouháme.
Do hluboké pánve nasypeme cukr a necháme ho dozlatova zkaramelizovat.
Zalijeme octem (kdo má rád, použije jablečný) a poté vývarem.
Přidáme marmeládu, česnek a zázvor, prošleháme metlou, přivedeme k varu a zprudka vaříme 15 minut.
Omáčku procedíme, osolíme či jinak dochutíme a zahustíme jíškou.
Hotového lososa podlijeme omáčkou a posypeme sekaným koprem.
Výbornou přílohou je teplý bramborový salát. [uri]http://www.toprecepty.cz/recept/12466-teply-a-stavnaty-bramborovy-salat/[/uri]