Losos s teriyaki omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

asi 300 g lososa s kůží
sůl s kouřovou vůní
Na omáčku:
asi 100 ml sojové omáčky
2 lžíce medu
sťáva z limety
1 lžíce rýžového octa
1 stroužek česneku
špetka sušeného zázvoru
lžička hnědého cukru
pár semínek chilli
Na salát:
hrst listů z řepy
hrst rukoly
štáva z limety
sůl
pepř
ředkvičky
brambory
máslo
čerstvý rozmarýn
lněná semínka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oloupeme brambory a dáme vařit. Ty trvají nejdéle.

  2. Rybu naporcujeme a kůži nařízneme. Osolíme z obou stran i v řezu a pokapeme oliv. olejem.

  3. Do menšího kastrůlku dáme všechny ingredience na omáčku a provaříme. Nakonec přidáme dle hustoty vodu a šťávu z limety.

  4. Připravíme pánev a kápneme na ni pár kapek oleje, na kterém osmahneme rybu, zprvu kůží dolů. Až uvidíme z boku, že ryba začíná být do půlky růžová, (cca 2-3 minuty), otočíme a pak už jen krátce dotáhneme.

  5. V kastrůlku rozpustíme 2 lžíce másla a přidáme rozmarýn. Do másla vhodíme vařené brambory.

  6. V míse smícháme listy z řepy s rukolou, řekvičkami a pokapeme šťávou, osolíme a opepříme. Přidáme ochucené a okapané brambory.

  7. Na talíř položíme kus ryby, salát a maso zlehka přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!