Losos s koprovým přelivem, pečeným bramborem a fazolkami

Recepty, Ryby

Suroviny

asi 300 g lososa
sůl
pepř
limetková šťáva
Na přeliv:
lžíce másla
trochu hladké mouky na jíšku
citrónová šťáva
hrnek smetany
3 lžíce čerstvého kopru
brambory
fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě.

  2. Rybu osolíme, opepříme a pokapeme limetkovou šťávou. Na pánvi pečeme nejdříve kůží dolů asi 4 minuty a pak otočíme a dopékáme asi 3 minuty.

  3. V kastrůlku uděláme z másla a mouky jíšku. Zalijeme vodou, provaříme, dokud nevyvaříme chuť mouky a přidáme smetanu. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a nakonec dáme kopr.

  4. V hluboké pánvi rozpálíme trochu másla a kapku oleje. Dáme restovat fazolky a brambory. Osolíme, opepříme a přidáme 2 promačkané stroužky česneku.

  5. Na talíř dáme lososa kůží dolů, přelijeme omáčkou a přidáme brambory s fazolkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!