Losos na hlívách

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety z lososa bez kůže (cca 200 g kus)
300 g hlívy ústřičné
1 červená paprika
3 jarní cibulky
2 lžičky provensálského koření
sůl
několik plátků másla

Postup přípravy receptu

  1. Papriku, cibulku a hlívy nakrájíme na menší kousky, promícháme v míse, ochutíme lžičkou provensálského koření a osolíme. Filety osolíme, posypeme zbylým provensálským kořením.

  2. Do remosky nebo pekáčku si nejprve vysypeme asi 3/4 směsi zeleniny a hub, na ně poklademe filety a ty ještě posypeme zbylou směsí. Navrch můžeme ještě přidat několik hoblinek másla.

  3. Pečeme v pekáčku s poklicí nebo v remosce na 160°C cca 30 minut. Díky poklici se nám ryba s houbami pěkně podusí a získá krásnou vůni z hub.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!