Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem

Recepty, Pomazánky

Suroviny

4 vejce
1/2 cibule (větší)
3 lžíce smetany
25 g másla
120 - 180 g Hermelínu (podle toho jak je zralý)
150 g pomazánkového másla
sůl
pepř
pažitku

Postup přípravy receptu

  1. Na zpěněné máslo dáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

  2. Vejce rozklepneme do misky, přidáme smetanu, sůl a pepř, trochu rozšleháme a vlijeme na cibulku. Za stálého míchání necháme vajíčka zatuhnout, pak přidáme drobně nakrájený sýr a ještě zahříváme, než se rozpustí.

  3. Necháme trochu vychladnout a vmícháme pomazánkové máslo a nakrájenou pažitku. Můžeme podávat vlažné na opečených toustech, nebo dáme vychladit do lednice a mažeme na pečivo, nebo použijeme jako základ na obložené chlebíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!