Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Recepty, Grilování

Suroviny

500 g filet lososa
sůl
pepř
olivový olej
cedrové prkénko (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)

Postup přípravy receptu

  1. Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte cca 4hodiny.

  2. Poté vodu vylijte.

  3. Z lososa odstraňte kůži.

  4. Stranu kde byla kůže lehce potřete olivovým olejem, osolte a posypte čerstvě drceným pepřem. Touto stranou položte lososa na prkénko a postup opakujte i z druhé strany.

  5. Gril připravte na nepřímé grilování a prkénko s lososem umístěte doprostřed roštu.

  6. Losos je hotový za 30-40 minut při teplotě 200-220°C. Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni a chutná opravdu výborně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!