Londýnské řezy

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto na základnu:
320 g hrubé mouky
210 g másla
100 g cukru
5 žloutků
Bílková čepice:
280 g moučkového cukru (lze i méně podle chuti)
200 g mletých vlašských ořechů
5 bílků
Na promazání:
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto na základnu. Utřeme máslo s cukrem a žloutky. Do utřeného přidáme hrubou mouku. Zpracované těsto vyválíme a umístíme na plech.

  2. Těsto pomažeme rybízovou marmeládou.

  3. Vypracujeme těsto na bílkovou čepici. Vyšleháme bílky a opatrně do nich zapracujeme ořechy s cukrem.

  4. Bílkovou hmotu rovnoměrně rozprostřeme na těsto potřené marmeládou.

  5. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 20 minut. Pokud po 20 minutách není bílková čepice ztuhlá, necháme ještě sušit v troubě na 100 stupňů jako pusinky.

  6. Ještě zatepla nakrájíme na podlouhlé řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!