Londýnské štangle

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
250 g polohrubé mouky
140 g másla
100 g cukr moučka
4 žloutky
1/4 prášku do pečiva
Ořechový sníh:
4 bílky
200 g cukr krupice
140 g vlašských ořechů (mletých nebo kokos)
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Ze všech surovin zpracujeme těsto, na pomoučněném vále vyválíme plát na velikost plechu a pomocí válečku přeneseme na plech. Můžeme válet přes mikroténový sáček. Pokud by se při přenášení těsto roztrhlo, tak na plechu zmáčkneme k sobě a rozválíme.

  2. Těsto potřeme po celé ploše marmeládou a na marmeládu natřeme stejnoměrně ořechový sníh. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C dorůžova.

  3. Vychladlý krájíme na čtverečky nebo tyčinky. Místo ořechů můžeme dát kokos. Ořechový sníh: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a po částech zamícháme ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!