Pikantní špíz s koprovým dipem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g panenská svíčková
150 g hlíva ústřičná
1,5 dcl bílého vína
malá lžička javorového sirupu nebo třtinového cukru
3 stroužky česneku
2 chilli papričky
2 větvičky tymiánu
pórek
ananas
sůl
bíly pepř
listové těsto
hladká mouka k vyválení těsta
vajíčko na potření
olej na orestování špízů
ledový salát (listy)
Na dip:
2 tavené sýry Smetanita
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce sekaného kopru
2 stroužky rozetřeného česneku
tabasco
smetana dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Panenku, pórek a ananas nakrájíme na 2 cm plátky, střídavě napícháme na jehlu a na oleji orestujeme. Na lžíci oleje restujeme na plátky nakrájenou hlívu s na jemno nasekaným česnekem, chilli papričkou a tymiánem.

  2. Přilijeme víno, přidáme javorový sirup nebo cukr, zredukujeme, osolíme, opepříme a odstavíme. Listové těsto rozválíme, doprostřed dáme houbovou směs, na ni položíme špíz.

  3. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a špíz do těsta zabalíme. Přeneseme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme 20 minut při 180°C.

  4. Dip: tavené sýry rozšleháme se zakysanou smetanou, přidáme rozetřený česnek, kopr, tabasco, promícháme a podle potřeby naředíme smetanou a osolíme


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!