Lívance z bramborové kaše

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 šálky bramborové kaše
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
2 stroužky česneku
3 plátky anglické slaniny (nemusí být)
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do kaše, která zbyla od večeře (zkoušel jsem do ní přidat provensálské koření), přidáme mouku a vejce, prolisujeme česnek a vypracujeme těstíčko. Jemně osolíme.

  2. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky, které na pánvi osmahneme a pak přidáme do těstíčka. Pokud jste vynechali slaninu jako ingredienci, máte ušetřený čas s tímto krokem.

  3. Na lívanečníku, ve kterém jsme rozehřáli trochu oleje, pečeme lívanečky, asi tak 4 až 5 minut z každé strany.

  4. Podáváme s chutney nebo i marmeládou, třeba meruňkovou nebo rybízovou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!