Čočkové palačinky s pečenými paprikami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Na palačinky:
140 g čočkové mouky
250 ml mléka
2 vejce
1 lžička sušeného česneku
sůl
mletý pepř
troška oleje (na smažení)
Na papriky:
6 velkých barevných paprik
3 červené cibule
3,5 lžičky lístků tymiánu (citronového)
6 lžiček olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravte pečené papriky.

  2. Rozehřejte troubu na 200°C.

  3. Na plech vyložený pečicím papírem položte omyté a osušené papriky a každou potřete asi tak 1 lžičkou olivového oleje.

  4. Vložte je do vyhřáté trouby asi tak na 25 minut péct, až se jejich slupka připálí a udělají se na ní bubliny.

  5. Ještě horké je přesuňte do uzavíratelné nádoby (třeba hrnce s poklicí) a nechte je alespoň na 15 minut zapařit, aby se jejich slupka úplně uvolnila a šla krásně stáhnout.

  6. Zatímco máte papriky v troubě, přichystejte si těsto na palačinky. Ve 250 ml mléka pořádně rozšlehejte 2 středně velká vejce.

  7. Při neustálém šlehání postupně přisypávejte 140g čočkové mouky, až budete mít krásně hladkou směs bez hrudek.

  8. Těsto osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Nakonec jej dochuťte 1 lžičkou sušeného česneku.

  9. Směs na palačinky přikryjte potravinovou fólií a uložte do lednice alespoň na půl hodiny odpočinout.

  10. Mezitím si nakrájejte 2 červené cibule na drobno a osmažte je na trošce oleje do zlatavé barvy. Jakmile jsou papriky upečené i zapařené, oloupejte jim slupku a nakrájejte je na půlcentimetrové kousky.

  11. Nakrájené papriky přidejte k cibuli, okořeňte citronovým tymiánem, osolte a opepřete a prohřívejte asi tak 2 minuty, až se všechny chutě krásně propojí.

  12. Nakonec si přichystejte čočkové palačinky. Pánev s nepřilnavým povrchem pořádně rozpalte a potřete slabou vrstvou oleje (nejlépe pomocí papírového ubrousku).

  13. Na rozpálenou pánev nalijte část těsta (1/6, což je asi tak 1 naběračka) a krouživým pohybem ho nechte roztéct po celé pánvi.

  14. Palačinky smažte asi 2 minuty z každé strany.

  15. Hotové placky naplňte paprikovou směsí a ihned podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!