Linecké koláčky ořechové

Recepty, Cukroví

Suroviny

Linecké těsto:
300 g hladké mouky
150 g másla (tuku Hera)
100 g moučkového cukru
1 žloutek
1 vejce
Na vále vypracujeme těsto a necháme nejméně 3 hodiny odpočinout v chladu.
Ořechová hmota:
200 g strouhaných ořechů
100 g meruňkové marmelády
50 g moučkového cukru
50 g piškotů (drobečků)
1 bílek
vlašské ořechy (půlky, na zdobení)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme ořechovou náplň. Z uvedených surovin umícháme tužší hmotu.

  2. Linecké těsto rozválíme na sílu asi 4mm a vykrajujeme vroubkovaná kolečka.

  3. Rozložíme je na plech s pečícím papírem a na každé dáme trochu ořechové hmoty a do ní vtiskneme půlku ořechu.

  4. Pečeme v troubě na 160°C asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!