Lilek v bešamelu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 velký lilek
150 g gorgonzoly
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
350 ml mléka
plátky česneku naložené ve vinném octě
mletý koriandr
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, zasolíme a necháme vyplakat asi 20 minut z obou stran (celkově 40 minut).

  2. Mezitím necháme v kastrolku rozpustit máslo, zasypeme moukou, prosmahneme, přilijeme mléko a povaříme v hustý bešamel, který opatrně dochutíme solí a pepřem.

  3. Lilek osušíme ubrouskem nebo papírovou utěrkou, posypeme koriandrem, poskládáme do olivovým olejem vylité zapékací formy, poklademe plátečky česneku (asi 2 ks na kolečko), zalijeme bešamelem a na každé kolečko položíme plátek gorgonzoly.

  4. Zapékáme v troubě rozehřáté na cca 220°C asi 40 minut - zčásti přikryté, například alobalem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!