Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 kuřecích paliček (spodních stehen)
- 2 cibule
- marináda:
- 3 lžíce medu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička perníkového koření
- 1/2 lžičky soli
- 150 ml teplé vody
- --------
- svazek mladé mrkve (ne ty velké jednotlivě prodávané kusy)
- 50 g másla
- 5 lžic javorového sirupu
Postup Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí paličky omyjeme a osušíme.
Na marinádu důkladně promícháme všechny ingredience (nejlépe protřepat v zavařovačce se šroubovacím uzáverem), cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
Do pečicího sáčku vložíme kuřecí paličky, cibuli, vlijeme marinádu a uzavřeme. Maso důkladně promneme, cibuli se snažíme ponechat ve ¼.
Vše uložíme v pekáči na noc marinovat do lednice (nejméně však na 1 hod., v tom případě v pokojové teplotě, marináda v teple rychleji vnikne do masa…v chladu je celý proces pomalejší).
Do sáčku prostříhneme 2-3 malé otvory (staří jen nastříhnout, aby mohla unikat pára), pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200°C cca 40 min.
Mrkev očistíme a povaříme vcelku ve vroucí osolené vodě cca 6 min.
Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme mrkev, krátce poválíme“ v rozpuštěném másle, přidáme javorový sirup a necháme asi 5 min. na mírném plameni glazovat do zlatohněda.
Přitom mrkev občas otočíme, aby se obalila ze všech stran.
Podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší.