Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 kuřecích paliček (spodních stehen)
2 cibule
marináda:
3 lžíce medu
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička perníkového koření
1/2 lžičky soli
150 ml teplé vody
--------
svazek mladé mrkve (ne ty velké jednotlivě prodávané kusy)
50 g másla
5 lžic javorového sirupu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky omyjeme a osušíme.

  2. Na marinádu důkladně promícháme všechny ingredience (nejlépe protřepat v zavařovačce se šroubovacím uzáverem), cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.

  3. Do pečicího sáčku vložíme kuřecí paličky, cibuli, vlijeme marinádu a uzavřeme. Maso důkladně promneme, cibuli se snažíme ponechat ve ¼.

  4. Vše uložíme v pekáči na noc marinovat do lednice (nejméně však na 1 hod., v tom případě v pokojové teplotě, marináda v teple rychleji vnikne do masa…v chladu je celý proces pomalejší).

  5. Do sáčku prostříhneme 2-3 malé otvory (staří jen nastříhnout, aby mohla unikat pára), pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200°C cca 40 min.

  6. Mrkev očistíme a povaříme vcelku ve vroucí osolené vodě cca 6 min.

  7. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  8. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme mrkev, krátce poválíme“ v rozpuštěném másle, přidáme javorový sirup a necháme asi 5 min. na mírném plameni glazovat do zlatohněda.

  9. Přitom mrkev občas otočíme, aby se obalila ze všech stran.

  10. Podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!