Uzené vepřové kolínko
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 uzené vepřové koleno
- 1/2 obsahu balíčku Maggi nápady vepřový guláš
- 2 cibule
- 10 stroužků česneku
- 5 bobkových listů
- vrchovatá polévková lžíce sádla
Postup Uzené vepřové kolínko
Postup přípravy receptu
-
Vepřové koleno umyjeme,dáme do papiňáku, přidáme bobkový list, celou cibuli, 5 stroužků česneku a zalijeme vodou tak, aby bylo koleno ponořené, zaděláme víko a od doby varu vaříme 50 minut na mírném plameni.
Po ochlazení hrnec otevřeme, maso vyndáme, vykostíme a nakrájíme buď na plátky nebo kostky (záleží, jaký chceme mít tvar).
V kastrolu ve kterém budeme maso dopékat orestujeme na sádle nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme ve 300 ml vývaru z kolena rozmíchanou 1/2 sáčku Maggi nápadů (vepřový guláš).
Přidáme nakrájené maso, přiklopíme pokličkou a dáme do trouby na 3/4 výkon dopéct 20 minut. Kdo nemá troubu, nechá pod pokličkou dodělat na sporáku.
Podáváme s bramborem, a kdo má rád, může i se zelím. Ze zbylého vývaru je dobrá polévka buď s kroupami nebo bramborem, můžete přidat i kořenovou zeleninu.