Uzené vepřové kolínko

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 uzené vepřové koleno
1/2 obsahu balíčku Maggi nápady vepřový guláš
2 cibule
10 stroužků česneku
5 bobkových listů
vrchovatá polévková lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno umyjeme,dáme do papiňáku, přidáme bobkový list, celou cibuli, 5 stroužků česneku a zalijeme vodou tak, aby bylo koleno ponořené, zaděláme víko a od doby varu vaříme 50 minut na mírném plameni.

  2. Po ochlazení hrnec otevřeme, maso vyndáme, vykostíme a nakrájíme buď na plátky nebo kostky (záleží, jaký chceme mít tvar).

  3. V kastrolu ve kterém budeme maso dopékat orestujeme na sádle nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme ve 300 ml vývaru z kolena rozmíchanou 1/2 sáčku Maggi nápadů (vepřový guláš).

  4. Přidáme nakrájené maso, přiklopíme pokličkou a dáme do trouby na 3/4 výkon dopéct 20 minut. Kdo nemá troubu, nechá pod pokličkou dodělat na sporáku.

  5. Podáváme s bramborem, a kdo má rád, může i se zelím. Ze zbylého vývaru je dobrá polévka buď s kroupami nebo bramborem, můžete přidat i kořenovou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!