Lilek se špenátovou ricottou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 menší lilek (350 g)
100 g špenátu
150 g ricotty
sůl
pepř
medvědí česnek (sušený)
bazalka
olivový olej
rajčata
Rajčatová omáčka:
½ šalotky
100 g loupaných rajčat
provensálské bylinky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky, z obou stran lehce posolte a nechte 30 minut vybrečet.

  2. Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek z obou stran osušte, rozložte na plech a lehce pokapejte olivovým olejem. Posypte medvědím česnekem a pečte 10 – 15 minut.

  3. Špenát spařte ve vroucí vodě, sceďte a ponořte do studené vody. Důkladně vymačkejte tekutinu a nakrájejte nadrobno. Špenát promíchejte se špenátem, dochuťte pár lístky bazalky, solí a pepřem

  4. Rajče nakrájejte na slabé plátky. Plátky lilku prokládejte náplní a rajčaty. Spíchněte špejlí.

  5. Na omáčku nechte zesklovatět šalotku na troše olivového oleje, přidejte rajčata, dochuťte solí a pepřem, bylinkami a chvíli povařte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!