Dort Bernardýn se soudkem Božkov

Recepty, Dorty

Suroviny

Na 1 korpus:
5 vajec
220 g cukru
250 g polohrubé mouky
12 lžic oleje
12 lžic vlažné vody
1/2 prášku do pečiva
kakao
Krém:
500 g másla
250 ml mléka
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
50 g 100% tuku
1 vanilkový cukr
moučkový cukr
kakao
rybízová marmeláda
Potahovací hmota:
500 g moučkového cukru
250 g sušeného polotučného mléka
2 lžíce tekutého medu
2 lžíce vlažné vody
1 lžíce oleje
1 lžíce mandlové tresti
potravinářské barviva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem, kakaem a postupně s vodou lehce zamícháme do vaječné pěny. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 15 minut.

  2. Mléko s polohrubou moukou uvaříme na hustou kaši. Do horké zamícháme tuk a vanilkový cukr, necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme, zašleháme kakao a po částech vychladlou kaši, pořádně vyšleháme.

  3. Z korpusů vykrajujeme potřebné tvary psa, povrch potíráme marmeládou a krémem. Střídáme světlé a kakaové části, které slepujeme na sebe.

  4. Z odkrojků, krému a marmelády vypracujeme nepečenou hmotu a dotvarujeme psa do potřebného tvaru. Povrch potřeme krémem. Dáme do lednice ztuhnout. Psa potáhneme marcipánem a dotvarujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!