Likérové bombičky

Recepty, Moučníky

Suroviny

piškoty:
4 vejce
4 lžíce cukru
4 lžíce mouky polohrubé
1 lžíce škrobu
krém:
6 dl mléka
2 čokoládové pudinky
2 lžíce kakaa
6 lžic cukru
50 g čokolády (strouhané)
150 g másla
150 g Omegy
likér:
2 žloutky
4 lžíce cukru moučkového
1/2 dl rumu
50 g másla
poleva:
200 g čokolády
100 g Omegy

Postup přípravy receptu

  1. Piškoty:

  2. Ušleháme sníh s cukrem, přidáme žloutky a mouku se škrobem. Sáčkem s ustřiženým rohem nastříkáme piškoty, které pečeme 15 minut při 180 °C.

  3. Krém:

  4. Uvaříme pudink s cukrem a kakaem a do horkého ještě vmícháme čokoládu. Vychladíme. Potom vyšleháme s máslem a Omegou. Krém nastříkáme speciální trubičkou na pomazané piškoty.

  5. Likér:

  6. Všechny suroviny rozmixujeme do hladkého krému a naplníme dutinku, kterou uzavřeme pusinkou krému, vychladíme a poté polijeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!