Letní salát s lososem a ricottou

Recepty, Saláty

Suroviny

polníček nebo rukola salát
200 g sýru Ricotta
olivy bez pecek
cherry rajčata
citron
filet z lososa
sůl
pepř
provensálské koření
tymián
česnek
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Filet z lososa opepříme, osolíme, pokapeme citronem a olivovým olejem, posypeme bylinkami, tymiánem, provensálským kořením, česnekem a dáme na pečícím papíru péct do trouby na 10 minut.

  2. Do větší mísy dáme salát podle toho jaký máte rádi, já zvolila rukolu s polníčkem. Přidáme cherry rajčátka nakrájené na menší kousky, olivy.

  3. Ricottu smícháme s trochou oliv.oleje, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a přimícháme k salátu. Mezitím je losos hotový, až lehce vychladne tak ho natrháme do salátu a je hotový výborný lehký salátek na léto.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!