Letní dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
2 vejce
60 g hladké mouky
60 g cukru
rybízová marmeláda
drobné ovoce
jahody
rybíz
josta
ostružiny
500 ml bílého jogurtu
1 šlehačka
2 vanilkové cukry
želatina
Vrchní vrstva:
2 dcl šťáva z rybízu nebo ostružin
2 lžíce cukru
želatina

Postup přípravy receptu

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou ho zapracujeme do žĺtkovej hmoty. Cesto vylejeme do tortovej formy a upečieme.

  2. Vychladnutý korpus vložíme do tortovej formy a potrieme lekvárom.

  3. Smotanu vyšľaháme do tuha, vmiešame do jogurtu a pridáme vanilkové cukry. Nakoniec vmiešame rozpustenú želatínu.

  4. Polovicu jogurtovej hmoty vylejeme na korpus a dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.

  5. Poukladáme ovocie (ak použijeme kompót alebo mrazené, necháme otiecť a šťavu použijeme na vrchnú vrstvu).

  6. Zalejeme zvyškom jogurtovej zmesi a dáme do chladničky stuhnúť.

  7. Po stuhnutí zalejeme vrchnou vrstvou – želatínu rozpustíme v šťave s cukrom (cukor nemusí byť).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!