Letní bramborový salát z woku

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

750 g brambory
3-4 jarní cibulka
2 čerstvé paprika různé barvy
1 mrkev
1 cuketa mladá
1-2 lžíce rostlinného oleje
1 chilli papričky
1 stroužek česneku
2 lžíce koriandru
Dressing:
1 lžička sezamového oleje
125 ml kokosové mléko
1 lžíce limetkové šťavy
1 lžička sojové omáčky
sůl
mletý pepř černý
cukr hnědý

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky osupeme a nakrajame najlepsie krajacom na hranolky.

  2. Dame varit v osolenej vode do skoro makka. Scedime a odlozime na stranu. Ja som pridal trosku praskovej kurkumy do vody, aby mali peknu zltu farbu.

  3. Mladu cukinu a mrkvu nakrajane V krajacom na jullien, na zapalky. Takisto na nakrajame na palicky farebne papriky aj jarnu cibulku nakrajame po dlzke na 3-4 cm pasiky.

  4. Do rozohriateho woku si dame rozohriat trosku oleja a zacneme pridavat zeleninu podla tvrdosti aj polku nakrajanej jarnej cibulky, koriandru a na drobno nkrajany strucik cesnaku. Robime stir fry (miesame a opekame) - nedusime.

  5. Nakoniec pridame predvarene zemiaky a este i stir fry.

  6. V miske si zmiesame kokosove mlieko, sojovu omacku a trosku sezamoveho oleja ochutime (v azijskej kuchyni vzdy pridaju aj spetku cukru).

  7. Nalev pridame do woku a prevarime a poriadne premiesame, posledne dame - ozdobime zvyskom jarnej cibulky a cerstvych koriandrovych listkov.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!