Lehká zdobená roládka

Recepty, Dorty

Suroviny

Na malování:
1 celé vejce
1 lžíce kakaa
2 lžíce moučkového cukru
2-3 lžíce hladké mouky
Z vypsaných surovin vyšleháme hladkou hmotu konzistence asi jako na zdobení perníčků (nesmí být moc husté) a dáme do zdobícího sáčku, ustřihneme růžek a na pečící papír na plechu stříkáme ornamenty dle vlastní fantazie. A dáme i s plechem na hodinu do mrazáku.
Na roládu:
6 vajec - bílky zvlášť
120 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
(Bílky ušleháme s cukrem do tuha a postupně zašleháme žloutky a poslední mouku
Vyndáme plech s ornamenty z marazáku a těsto přelijeme přes zbobení, rozetřemě opatrně do všech stran a dáme péct na 180 stupňů na 10 minut.
Po upečení necháme vystydnout, tak jak jsme vyndali z trouby, nic nerolovat.
Po vystydnutí plát naplníme dle svých chutí, já dala domácí jahodovou marmeládu a bílou šlehačku. Opatrně začneme rolovat a sloupávat papír a dáváme pozor, aby se ornamenty z tmalého těsta neslouply. Výsledek je překrásný a každého potěší.)

Postup přípravy receptu

  1. x


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!