Fazolová polévka s rajčaty

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g anglické slaniny
1 plechovka krájených rajčat (obsah 260 g)
1 plechovka červených fazolí (obsah 240 g)
1 cibule
6 stroužků česneku
1 lžička červené sladké papriky – můžete dát 2 lžičky
2 bobkové listy
1/4 lžičky chilli vloček
1/2 lžičky černého pepře
1/2 lžičky soli
200 ml kuřecího vývaru
1 větší hrst těstovin – v tomto případě cappelletti
2 lžíce olivového oleje
kousek másla
1 lžička sušeného oregána
hladkolistová petržel

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme olej s máslem a osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji, aby zesklovatěla. Česnek rozmáčkneme plochou stranou nože a nahrubo nasekáme, pak přidáme k cibuli a česnek krátce osmahneme, jen tak, aby jídlo provoněl a aby nezhořkl. Přidáme lžičku sušeného oregana. Přidáme lžičku (nebo 2) mleté papriky a promícháme.

  2. Ke směsi přimícháme krájená rajčata i se šťávou a propláchnuté fazole. Promícháme. Přilijeme kuřecí vývar a promícháme. Chvíli necháme vařit. Přidáme dva bobkové listy. Opepříme, osolíme a přidáme chilli vločky (pozor na množství!). Vaříme 20 minut na středním plameni. Pokud je polévka přílš hustá, můžete přidat trochu horké vody. Na konci vaření vyjmeme bobkové listy.

  3. Přidáme těstoviny, promícháme a vaříme 10 minut. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!