Lehce pikantní sumec s kapary omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- filet ze sumce cca 200 g
- máslo + olej
- sůl
- sečuánský pepř s chilli - podle chuti
- petrželka
- citron
- Na omáčku:
- 150 ml smetana na vaření
- plátek másla
- hladká mouka na zaprášení
- 1-2 lžíce kaparů
- lžička rybí omáčky
Postup Lehce pikantní sumec s kapary omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Omytý a osušený filet osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Necháme chvíli odpočinout. Na pánev kápneme olej a přidáme máslo. Do rozehřátého másla vložíme filet kůží dolů.
Opékáme z každé strany cca 2 minuty. Hotové filé vyjmeme, posypeme jemně nasekanou petrželí a uchováme v teple. Do výpeku přidáme kousek másla a zaprášíme lehce moukou.
Zalijeme smetanou a povaříme. Nakonec přimícháme kapary a rybí omáčku. Dochutíme a podáváme. Na talíři uložíme maso a polijeme omáčkou. Podáváme s různě upravenými brambory.