Lehce pikantní sumec s kapary omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

filet ze sumce cca 200 g
máslo + olej
sůl
sečuánský pepř s chilli - podle chuti
petrželka
citron
Na omáčku:
150 ml smetana na vaření
plátek másla
hladká mouka na zaprášení
1-2 lžíce kaparů
lžička rybí omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Omytý a osušený filet osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Necháme chvíli odpočinout. Na pánev kápneme olej a přidáme máslo. Do rozehřátého másla vložíme filet kůží dolů.

  2. Opékáme z každé strany cca 2 minuty. Hotové filé vyjmeme, posypeme jemně nasekanou petrželí a uchováme v teple. Do výpeku přidáme kousek másla a zaprášíme lehce moukou.

  3. Zalijeme smetanou a povaříme. Nakonec přimícháme kapary a rybí omáčku. Dochutíme a podáváme. Na talíři uložíme maso a polijeme omáčkou. Podáváme s různě upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!