Lehce pikantní drožďová polévka s kapáním

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kostky droždí
1 cibule
2 střední mrkve
1 petržel
4 lžíce ovesných vloček
lžíce másla
cca 1,5 l vývaru (zeleninový, drůbeží)
špetka muškátového květu a kari
chilli pasta podle chuti
sůl
pepř
mletý kmín
Kapání:
1 vejce
1 lžíce vody
2 lžíce hladké mouky
petrželka
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nastrouháme. Cibuli nakrájenou na drobno necháme zesklovatět na másle. Přidáme zeleninu, zarestujeme a rozdrobíme droždí.

  2. Když se droždí rozpustí a rozvoní, přidáme vločky a zalijeme vývarem. Přisypeme koření a necháme polévku 10-15 minut vařit. Mezitím uděláme v hrnku kapání.

  3. Připravíme mikrotenový sáček a čistý hrnek. Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do polévky.

  4. Polévku dochutíme chilli pastou, pepřem a solí podle chuti. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou. Já jsem dala kopeček zakysané smetany, ale ta je podle chuti každého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!