Radouňský flamendr

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové kýty
3 střední cibule
1/2 ks paprika červená
1/2 paprika zelená (popř. žlutá nebo bílá)
1 lahůdková cibulka
1 lžíce worcesteru
2-3 lžíce dobrého jemného kečupu
kousek křen
Feferonky (nemusí být)
čerstvě namletý pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na proužky, prosolíme ho, přidáme pepř, pár kapek oleje, promícháme a necháme chvíli odpočinout.

  2. Zatím si nakrájíme cibule na kolečka, papriky na proužky, lahůdkovou cibulku na kolečka, křen nastrouháme a feferonku nakrájíme na drobno.

  3. Na pánvi opečeme zprudka na rozpáleném oleji maso, pak přidáme cibule a dusíme ve vlastní šťávě do doby až bude cibule sklovitá. Pak dochutíme worcesterem, kečupem, křenem, přidáme trochu vody (ne moc, jen na šťávu, nikoliv omáčku) a dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!