Ledvinková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

4 vepřové ledvinky
mléko dle potřeby
1 cibule
olej
1,5 l domácího masového vývaru
česnek
mrkev
celer
petržel
sůl
pepř
nasekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky rozkrojíme, vyjmeme kanálky a namočíme je přes noc do mléka.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené ledvinky a orestujeme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a uvaříme společně se zeleninou. Ke konci vaření přidáme prolisovaný česnek.

  3. Uvařenou zeleninu vyjmeme a rozmixujeme na zahuštění polévky. Nakonec do polévky přidáme nasekanou petrželku, popřípadě dochutíme polévkovým kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!