Batáty zapečené se špenátem a ricottou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 cibule
olej
500 g špenátu
1 stroužek česneku
400 g ricotty
2 vejce
¼ lžičky muškátového květu
sůl
čerstvě mletý pepř
650–750 g oloupaných batátů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno. Ve velké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej a cibuli pozvolna opékejte dozlatova. Přidejte špenát. Před vložením do pánve můžete listy špenátu párkrát překrájet, aby se s ním pak lépe pracovalo. Přidejte prolisovaný česnek a osolte. Občas promíchejte. Když špenát zavadne, stáhněte pánev z plotny a nechte ho zchladnout.

  2. Do špenátu vmíchejte ricottu, vejce, muškátový květ, osolte a opepřete.

  3. Batáty nakrájejte na velmi slabé plátky (cca 2-3 mm).

  4. Zapékací mísu vymažte olivovým olejem. Vyskládejte plátky batátů tak, aby se trochu překrývaly. Na batáty rozetřete slabou vrstvu špenátové náplně a zakryjte vrstvou batátů. Opět rozetřete náplň na brambory. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechnu náplň. Zakryjte plátky brambor.

  5. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte, dokud nebudou batáty měkké. Bude to trvat 45–55 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!