Mramorová bábovka levná

Recepty, Moučníky

Suroviny

375 ml polohrubé mouky
250 ml mléka
125 ml krupicového cukru
1 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 lžíce kakaa
70 g rozpuštěné Hery

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve v malém kastrůlku opatrně rozpustíme Heru. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek a kakao prosejeme, každé zvlášť. Odebereme část odměřené mouky a promícháme jí s kypřícím práškem.

  2. Do mísy rozklepneme vejce a rozmícháme s cukry. Střídavě přidáváme mouku a mléko, pak mouku promíchanou s práškem a rozpuštěnou prochladlou Heru. Polovinu těsta vlijeme do připravené formy a do druhé přimícháme kakao.

  3. Těsto s kakaem také přidáme do formy a případně vidličkou na pár místech trochu promísíme, abychom dosáhli mramorového efektu.

  4. Vložíme do předehřáté trouby na 170°C a bábovku pečeme asi 45 minut. Po upečení necháme bábovku ve formě trochu zchladnout a poté jí vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!