Vepřová plec na hrášku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřové plece
2 lžíce sterilovaného hrášku
2 lžíce houbového koření
1 lžička pepře 4 barev
1 menší cibule
1 lžíce slunečnicového oleje
hladká mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.

  2. Do kastrolu dáme olej a nakrájenou cibuli na něm krátce orestujeme. Přidáme k ní nakrájenou vepřovou plec a restujeme.

  3. Poté přidáme koření, nepatrně podlijeme horkou vodou a za očasného podlévání horkou vodou dusíme do měkka.

  4. Sterilovaný hrášek dáme na sítko a propláchneme ho pod tekoucí vodou.

  5. Ve studené vodě rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme. Provaříme, dochutíme solí a přidáme sterilovaný hrášek.

  6. Necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!