Lahodná cizrna s česnekem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

150 g cizrny
1 velká cibule
2 rajčata
4 stroužky česneku
lžička římského kmínu
pepř
čtvrt lžičky mletého koriandru
špetka oregana
majoránka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu si namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka (asi 3/4 hodiny až hodinu).

  2. Na troše olivového oleje osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájená rajčata, veškeré uvedené koření, prolisovaný česnek a dusíme asi 5 minut. Podle potřeby mírně podlijeme vodou.

  3. Ještě horké smícháme s uvařenou cizrnou a podáváme. Vhodnou přílohou je celozrnné pečivo, volské oko, kyselá okurka nebo co kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!