Lahodná čokoládová pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

250 g kvalitní hořké čokolády
80-100 g másla
200 g mascarpone
vanilkový cukr
cukr podle chuti
špetka skořice
nasekané neslané burské oříšky (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme máslo a necháme rozpustit. Šleháme metličkou a po kouskách přidáváme mascarpone.

  2. Odstavíme z ohně a šleháme do úplného rozpuštění. Vznikne hladký krém, který dochutíme cukrem a skořicí. Oříšky můžeme vmíchat, nebo jen pomazánku jen posypat.

  3. Pomazánku uložíme do uzavíratelné sklenice a uchováváme v lednici. Podáváme namazanou na pečivu, k palačinkám nebo do dezertů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!