Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

čerstvá rajčata
olivový olej
čerstvá bazalka
sůl
Na 1 kg hotového protlaku:
přibližně 3 lžíce oleje
7-8 lístků bazalky
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme vodu a semínka.

  2. Všechna vložíme do hrnce, podlijeme trošinkou vody a za občasného míchání v nezakrytém hrnci rozvaříme. Pak je vystřeme (buď pomixovaná na sítu nebo propasírujeme v pasírovači).

  3. Vrátíme zpět na vařič, přidáme olej a sůl a mírným varem odpaříme na požadovanout hustotu. Ještě do horkého vhodíme nahrubo pokrájenou bazalku.

  4. Naplníme do vysterilizovaných sklenic a zavaříme (85°C a 35minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!