Limetkové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
150 g jemně namletých Bebe sušenek
60 g másla
Na náplň:
90 g plnotučného tvarohu
1 PL nastrouhané limetkové kůry
špetka soli
1 konzerva (397 g) sladkého kondenzovaného mléka (Salko)
1 žloutek
80 ml limetkové šťávy - čerstvě vymačkané
Na ozdobu:
šlehačka
nastrouhaná limetková kůra

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.

  2. Pečeme 15 minut, dokud nebude mít korpus zlatavou barvou a bude pěkně vonět.

  3. Necháme úplně vychladnout.

  4. Náplň: ve středně velké míse smícháme tvaroh, limetkovou kůru a sůl.

  5. Přidáme kondenzované mléko a rozšleháme metlou.

  6. Vmícháme žloutek a promícháme.

  7. Nakonec vmícháme limetkovou šťávu a řádně metlou promícháme. Směs zhoustne.

  8. Náplň nalijeme do vychladlého korpusu a uhladíme stěrkou.

  9. Pečeme 20 minut.

  10. Necháme vychladnout 1 - 2 hodiny při pokojové teplotě, potom přikryjeme fólií a necháme vychladnout v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.

  11. Rozkrájíme na 16 kousků a podáváme ozdobené šlehačkou a posypané strouhanou limetkovou kůrou.

  12. Uchováváme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!