Květákovo-mrkvová krémová s cizrnou

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g květáku
200 g mrkve
1 plechovka cizrny (310 g)
cca 1 litr vývaru
rýžová smetana (či klasická) dle chuti na zjemnění
sůl, muškátový oříšek a kari koření dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Květák oberte na drobné růžičky a mrkev oloupejte a nakrájejte na zhruba půl centimetru silná kolečka. Dejte do hrnce, zalijte vývarem (přihodit klidně můžete ještě libeček nebo i jinou oblíbenou bylinku – jen pak nezapomeňte vyjmout před mixováním:)) a vařte na mírném plameni do změknutí obojího – zhruba něco kolem čtvrt hodinky. Po uvaření vlijte plechovku předvařené cizrny (máte-li hodně zeleniny, pak můžete klidně i včetně nálevu) a jednoduše rozmixujte v mixéru na koktejl, a nebo vezměte na pomoc kamaráda tyčáka:) Zjemněte rýžovou smetanou (použít samozřejmě můžete i klasickou, ale chtěla jsem dodržet bezmléčnost tohoto receptu), strouhněte trošku muškátového oříšku a dochuťte solí a kari kořením a vše společně krátce provařte. Bude-li polévka moc hustá, přidejte klidně ještě trošku vývaru nebo vody.

  2. Podávat můžete s oblíbenými semínky, já jsem zrovna v tomto případě použila semínka chia. Doplnila jsem chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!