Květáková polévka - vegan

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Suroviny:
- 2 litry zeleninového vývaru nebo vody
- 1/2 květáku
- 3 mrkve
- 1 větší cibule
- 3 lžíce hrášku (čerstvého nebo z konzervy)
- 1 hrst petrželky kudrnky
- kousek pórku (cca 3cm)
- mouka (pohanková, špaldová, kukuřičná)
- solčanka nebo vegeta
- olej
- sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvičce na oleji opražíme mouku a vytvoříme si tak jíšku.

  2. Zalijeme studeným vývarem, do kterého naházíme na půlkolečka nakrájenou mrkev, pórek a cibuli a květák rozebraný na malé kousky.

  3. Přidáme lžičku solčanky a dosolíme dle chuti. Vaříme, dokud není zelenina měkká nebo lehce křupavá. Přihodíme nadrobno nasekanou petrželku, 3 lžíce hrášku, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!