Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g červené řepy (předvařené, oloupané)
2 čaj. lžíce kořenicí směs Gurmánské italské koření (Vitana)
180 g čerstvého kozího sýra
1 jablko (ideálně Granny Smith)
30 g rukoly
20 ml extra panenského olivového oleje
25 ml balzamikového octa
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu, nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2 hodiny uležet.

  2. Řepu potom grilujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, přidáme kořenicí směs a naaranžujeme na talíř spolu s kozím sýrem, jablky nakrájenými na tenké nudličky a rukolou.

  3. Na závěr pokapeme olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!